Remember 30 decembrie 1947

30/12/2010


Iată, revin după un an şi scriu iar despre acea zi tristă din istoria ţării noastre. Am spus din istoria ţării noastre şi nu din viaţa fostului monarh Mihai I, pentru că acesta, deşi a pretins întotdeauna că s-a născut român şi a făcut caz de patriotismul său, atnci, la 30 decembrie 1947, au tremurat pantalonii pe el sub ameninţarea celor doi servitori ai Kremlinului roşu, P.Groza şi Gh.Gheorghiu-Dej, semnând Actul de abdicare de la tronul României, pentru el şi urmaşii săi. O abdicare ruşinoasă pentru un rege ce se afla în fruntea statului, consfinţind astfel aservirea ţării imperialismului sovietic şi implicit regimului comunist ce se instaura pentru decenii bune, ale cărui urme se văd şi azi după căderea lui din decembrie 1989.

Poate că împotrivirea regelui atunci n-ar fi schimbat cu numic soarta poporului şi a ţării, chiar dacă el, regele, ar fi fost omorît. Dar ar fi murit ca un adevărat român, apărându-şi demnitatea sa şi a poporului pe care-l slujea, intrând ţn istorie ca un erou al neamului. Dar aşa nu poate fi perceput decât ca un laş. Degeaba se lamenteză că a dus-o rău în exil. Nu prea cred, ce i-a lipsit? A plecat din ţară cu o avere destul de consistentă. A făcut cinci copii, fete, dintre care doar una – cea mare – a învăţat limba română, având aici o fundaţie ce-i poartă numele, fiind căsătorită cu un actoraş român mult mai tânăr ca ea. Celelalte nici nu prea ştiu unde se află România pe hartă. De nepoţi nu mai vorbesc.

Şi fostul nostru rege – chiar dacă titulatura nu-i este proprie, nefiind validată de Parlament niciodată – o duce de minune. I-au fost restituite proprietăţile, a primit despăgubiri din partea statului român. Ba chiar şi-a întocmit un statut al casei regale şi o ierarhie a urmaşilor la tron. De asemenea împarte ordine şi decoraţii unor cetăţeni români agreaţi de el. Nu uită să critice actuala conducere a ţării, de pe ce poziţii nu se ştie. Mai ales după ce ginerele său a avut o tentativă de a candida la preşedinţia ţării în 2009. Nu uită să transmită mesaje poporului român cu ocazia Crăciunului şi a Anului Nou. Ce mai, ca-n timpurile bune de altădată.

Oare o fi având conştiinţa încărcată fostul nostru monarh? Mă îndoiesc. Mai ales că sunt destui care-l căinează. Sunt destui lingăi, poate din neştiinţă, care vorbesc despre soţia lui ca Regina Ana. De unde or fi scos asta? Ea nici măcar nu vorbeşte limba română. Dispreţ pentru această limbă? Ce pot să zic atunci când văd un congolez, născut în Congo şi trăitor în România, care vorbeşte bine româneşte? Răspunsul vine de la sine.

Lasă un comentariu