10 MAI

11/05/2010


Zece mai va fi de-a pururi

Sfântă zi, caci ea ne-a dat

Domn puternic ţării noastre,

Libertate şi…regat.

Ei da, cam aşa sunau nişte versuri închinate zilei de 10 Mai, înainte de 1948 când această zi era Ziua naţională a României. O, tempora! O, mores! Era primăvară, flori, totul înverzit. Natura, ca şi oamenii, se trezise deja la viaţă.

Acum ce să fie? La 1 decembrie este iarnă de-a binelea, totul este amorţit, cenuşiu, fără viaţă. Şi asta pentru că în 1990, Ion Iliescu şi gaşca lui nu voiau să audă de rege, de monarhie. După ce l-a fugărit pe rege prin ţară, au devenit prieteni. Avea dreptate R.Poincare care spunea că politica este o mare curvă.

Sărbătorim Ziua Independenţei României pe 9 mai. De ce? Pentru că aşa au vrut comuniştii, să coincidă cu Ziua victoriei asupra Germaniei naziste. Numai că Principele Carol de Hohenzolern a fost instalat ca Domnitor al Principatelor Unite la 10 mai 1866 şi acelaşi domnitor promulga decretul privind Hotărârea Parlamentului României din 9 mai 1877 prin care România îşi proclama Independenţa de stat, la 10 mai 1877. După ce Carol şi Elisabeta au fost încoronaţi ca rege şi regină în 1881, România a devenit regat iar 10 MAI, Ziua naţională a României.

Ştiu, e criză. Parlamentul are alte preocupări, care de care mai stupide, şi nu se poate ocupa de un asemenea…amănunt. El proclamă ziua tatălui, ziua mamei, ziua de rugăciune creştină şi alte asemenea. Numai de ziua naţională n-are timp. Păcat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: